{udpagepeel}
 
 
 

Remmen

remcontroleUw remmen zijn van levensbelang voor uzelf, maar ook voor anderen. Naast alle veiligheids systemen zoals airbags, kreukelzones en andere veiligheidssystemen, zijn remmen het belangerijkste onderdeel van uw auto betreft veiligheid. Als uw remmen piepen of naar uw gevoel niet meer goed functioneren, kan Auto 2000 uw remsysteem inspecteren en het probleem eventueel direct verhelpen. Voor het vervangen van remblokken, schijven, trommelremvoeringen en wielremcilinders, werken wij uitsluitend met kwaliteitsmerken die geschikt zijn voor uw type auto. U bent dan verzekerd van een veilig functionerend remsysteem. Ook kunt bij ons terecht voor storingen met uw A.B.S. en het opsporen van remvloeistof lekkages. Wij hebben moderne apparatuur om storingen uit te lezen en hydraulische remsystemen te ontluchten.

Slijtage van remmen

Uw rijstijl en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt, hebben grote invloed op de slijtage van uw remmen. Omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, is het belangrijk om de conditie van uw remmen regelmatig te controleren. Zeker het rijden van kleine afstanden en het rijden met een automaat, versnellen de slijtage. De meeste mankementen ontstaan bij de zogenaamde slijtdelen. Dit zijn de remtrommels, remschoenen, remschijven en remblokken. Daarnaast is het belangrijk om de remvloeistof iedere twee - drie  jaar te verversen. Remvloeistof is wateraantrekkend, wat roestvorming in de remleidingen en cilinders kan veroorzaken, waardoor lekkages kunnen optreden.

 

Hoe herkent u problemen aan uw remsysteem?

  • Controle lampje brand (!) of (O)
  • Schurende geluiden met remmen
  • Pedaal voelt "sponzig" aan met remmen
  • Pedaal moet dieper worden ingetrapt
  • Remvloeistof peil te laag is
  • Wanneer het stuur trilt bij het remmen

Als u een van deze problemen ondervindt, of het niet helemaal vertrouwd, is het niet veilig om hiermee verder te rijden en kunt u door ons een remcontrole laten uitvoeren.